Trekkerdag Soest
 


We tellen af:
2844 uur (118 dagen)


Op de hoogte blijven?


van doorn soest

Power Weekend Soest!


Artikel Soester courant. Deel je nieuws 30-3-2018:

Kaartverkoop start per 01-04-2018.
Via: www.ticketkantoor.nl/shop/Powerweekendsoest/nl Vrijdag 29 juni 2018 Carpulling, tractorpulling & Afterpullparty.   De vrijdagavond zal er anders uit zien na 7 jaar truckpulling. Het Powerweekend Soest heeft dit weekend nog meer power te bieden. Vanaf 18:00u zal het programma starten met de Jeepklasse en de 2.8 ton standaard. Hierna gaan de remmen los en het gas erop voor een compleet nieuwe klasse op de baan. Dit jaar zullen de leden van de DCPO hun banden laten spinnen in de soester klei en bepalen wie zich tot winnaar Powerweekend Soest 2018 mag laten huldigen! De sport en supersportklassen zijn oude bekende van de zaterdagmiddag en staan garant voor een mooi spektakel. Rond 22:00u zal de laatste trek van de avond zijn en gaan we verder met een knallende afterpullparty met dit jaar optredens van Papa Di Grazzi & Jan Smit.

Ook de zaterdag zal niet meer zijn zoals u gewend bent. Het programma verschuift van de dag naar de avond. De oldtimers zullen in de middag starten op een andere locatie en van hier een mooie tocht door de omgeving maken om uiteindelijk te finishen bij het terrein. Meer informatie over de oldtimertocht volgt nog. Om 17:00u wordt er gestart met de 5,5 & 7 tons klassen. Hierna zal het gewicht en de vermogens alleen maar toenemen met truckpulling en ITPV als climax. Ook de loonwerkersbokaal zal dit jaar niet ontbreken. De drive-in show van RadioNL zal dit jaar weer de muziek in de tent verzorgen waaronder een optreden van Jannes! Kortom weer een gezellig avondvullende enterainmentshow!

Entree
- Baankaart: €5.00 (kinderen onder de 12 jaar en parkeren gratis)
Een baankaart geeft toegang tot één kant van de baan waar de wedstrijden bekeken kunnen worden.

- Feestkaart: € 12,50 Voorverkoop via www.ticketkantoor.nl/shop/Powerweekendsoest/nl € 15,00 Indien beschikbaar aan de deur.
Een feestkaart geeft toegang tot de andere kant van de baan waar de wedstrijden bekeken kunnen worden. Tevens geeft deze kaart toegang tot de Afterpullparty.  

Lokatie: A.P. Hilhorstweg 19 in Soest
Kortom twee mooie avonden vol spektakel! Wij zien u graag op het Power Weekend! (Alle informatie is onder voorbehoud. Kijkt u dus voor u de fiets pakt nog eens even op de site of Facebook.) 
 


Persbericht 2015:

10e editie Power weekend Soest, een echt familie-uitje!
Al weer de 10e editie van dit spectaculaire evenement voor jong en oud!

Op 26 en 27 juni organiseert Stichting Trekkerdag Soest voor de 10e keer het Powerweekend in Soest.
De  bezoekers  kunnen weer  genieten van tractoren, vrachtwagens en jeeps die hun krachten komen meten voor de sleepwagen. Het weiland aan de A.P. Hilhorstweg  19 in Soest zal in de komende tijd klaar gemaakt worden voor het al het spektakel tijdens het Powerweekend.

 

Vrijdagavond 26 juni Truckpulling , verkiezing mooiste truck van Soest en een optreden  van Henk Wijngaard

Op de vrijdag avond zal er worden afgetrapt met de truckpulling. In totaal zullen ruim 40 vrachtwagens hun krachten komen testen voor de sleepwagen. Onder het genot van een balletje gehakt en een drankje kan er worden genoten van de uiterste inspanning die chauffeur en truck leveren om de eindstreep te behalen. Jaren lang bouwen deze mensen aan hun truck om hem zo optimaal mogelijk te krijgen om in deze sport in de top mee te laten draaien. Het gaat immers in Soest om een wedstrijd voor  het NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP Truckpulling. Om 18.30 uur zullen de hekken van het terrein aan de A.P. Hilhorstweg open gaan.

 

Mooiste Truckverkiezing van Soest

Nieuw dit jaar is de verkiezing van DE MOOISTE TRUCK VAN SOEST. Onder leiding van een vakjury zal er worden gekeken naar uitvoering, schoonheid en originaliteit van de trots van de lokale transportbedrijven. Aan de trots en het enthousiasme van onze lokale transporteurs zal het in ieder geval niet liggen.

 

Uiteraard is het leuk om de vrachtwagens te zien rijden maar in de tent is het voor de niet vrachtwagen fanaten ook goed vertoeven met na afloop van de truckpulling een optreden van Nederlands bekendste zingende chauffeur Henk Wijngaard!  Kortom na de truckpulling zal er nog een gezellig feestje worden gehouden in de tent om daar te proosten op de overwinning en na te praten over de vele trucks die in rap tempo over de baan heen zijn gevlogen!

 

Zaterdag 27 juni Trekkertrek, oldtimers, kinderspelen en muziek

De zaterdag begint  om 11.00 uur met de standaard tractoren voor de sleepwagen. Ook zullen de eerste tractoren zich klaar te maken voor de oldtimer toertocht door de omgeving van Soest. Er zullen ruim honderdtal tractoren in een grote lange sliert door Soest en heen poekelen om de omgeving mee te laten genieten van deze prachtige dag die in het geheel in het teken van tractoren en gezelligheid zal staan. De tractoren die in de optocht mee rijden zullen voornamelijk opgeknapte tractoren zijn van zo’n 35 jaar en ouder. De tractoren zullen hun route rijden en daarna weer terug keren op het Powerweekend terrein aan de A.P. Hilhorstweg alwaar ze  rond 15.00 in defilé over de trekkertrek baan komen gereden. Daarna stellen de oldtimers zich op om zo door u in de middag bewonderd te kunnen worden.

Vanaf 11.00 uur zal de trekkertrek losbarsten, vele tractoren komen uit het gehele land om hun krachten te komen meten voor de sleepwagens. In verschillende klasses zullen ze over de baan heen gaan van de allerkleinste tot de allergrootste tractoren zullen de revu passeren. En dit allemaal om te bekijken wie de sterkste trekker heeft.

Het is een prachtig schouwspel om het allemaal eens te komen bekijken, en ook al heeft u helemaal niets met tractoren toch is het leuk om te zien.

 

Kinderspelen, gezelligheid en muziek

Voor de kinderen is er een groot speelterrein ingericht op het Powerweekend terrein. Geheel gratis kunnen de kinderen zich vermaken met al de attracties die er zijn opgebouwd. De feesttent  zal ook de gehele dag weer open zijn voor een hapje en een drankje, en uiteraard zal in de loop van de middag de DJ zorgen voor een lekker stukje muziek.

Kortom een hele gezellige dag onder het genot van een hapje en een drankje, lekker naar de trekkertrek kijken, en daarna een feestelijke afsluiting in de tent.

Voor meer informatie over dit evenement kijkt u op www.powerweekendsoest.nl hier vind u de route van de oldtimers de startlijsten truckpulling en trekkertrek. De entree prijzen zijn 7.50 euro (kinderen onder de 12 jaar en parkeren zijn gratis)

 

Powerweekend verder in de media:

 

Trekkertrekgekke vrouwen leven zich uit in Soest


Driehonderd tractoren en oldtimers op Soester Trekkerdag. Foto Studio Kastermans

Gooi en Eemlander
1 juli 2012

SOEST - ,,Groot en lomp, dat vinden we heerlijk’’, lachen twee hoogblonde Soesterse trekkertrekvrouwen zaterdag tijdens het Power Weekend Soest. Allebei hebben zij een terreinwagen en zijn gek op het bulderende lawaai en de rookpluimen van de motoren bij de trekkerdag. ,,Mijn huis-, tuin- en keukenwagentje doet mee aan de jeeptrek.’’

,,Niels, mijn zoon van 19, rijdt erin. Hij heeft achterin 400 kilo aan zakken cement om de wielen op de baan te houden bij het slepen’’, aldus Ella Schimmel. Haar vriendin Simone Alkema vindt dat toch een beetje zonde van haar terreinwagen. Beiden bezoeken elke jaar diverse trekkerdagen in de regio. ,,Vorig jaar regende het hier verschrikkelijk. De baan moest worden afgedekt met plastic. De wedstrijden begonnen drie uur later’’, aldus Alkema. Dit weekend was topweer. Het werd een familie-uitje voor naar schatting drieduizend bezoekers. Kleintjes liepen met ter plekke gekochte oordoppen en zelfs bejaarden genoten bij de feesttent van een patatje. ,,Alle bekende gezichten in Soest komen, het is de sfeer van het Gildefeest’’, aldus Alkema.
Zij kijkt hoe twee tractoren van de supersportklasse met panne van de baan moeten worden gehaald. ,,Dat komt niet zo vaak voor. Vrijdagavond was een hoogtepunt. In het donker reden de vrachtwagens versierd met lichtjes. Zo mooi! Het wordt allemaal steeds professioneler. Ik hoop volgend jaar bijrijder te mogen zijn.’’
Voorzitter Marco Spijker van de Stichting Trekkerdag Soest is blij quitte te draaien met sponsors. ,,Zo’n evenement kost een hoop. We betalen startgeld aan de vrachtwagens. Voor drie keer 100 meter rijden zijn ze zo 45 euro diesel kwijt. Veel trucks doen drie keer per weekend mee in het hele land. Ze zijn soms een week aan het sleutelen voor een ritje van een minuut.’’

 

Webdesign by RETO