Trekkerdag Soest
 


We tellen af:
3044 uur (126 dagen)


Op de hoogte blijven?


van doorn soest

Wat is DCPO?


De DCPO is een landelijke organisatie die de carpulling (autotrek) sport bevordert en promoot. Carpulling is een autosport waarbij krachtige motoren, snelheid, sensatie en show centraal staan. De sport is te vergelijken met het zwaardere tractorpulling. Op een aarden baan van 100 meter worden de krachten gemeten tussen de verschillende deelnemers. De weerstand die de auto’s ondervinden wordt veroorzaakt door de steeds zwaarder trekkende sleepwagen die de auto’s voor de 100 meterlijn tot stilstand tracht te brengen.
Er wordt gestreden in meerdere klassen:

*Super standaard, max. 1500 kg. Dit zijn auto’s met een normaal uiterlijk, doch onder de motorkap mag van alles veranderd worden
* Special licht, max. gewicht 1350 kg.
*Special zwaar, max. gewicht 2000 kg.

In deze laatste twee klassen worden motorvermogens toegepast, die kunnen oplopen tot zo’n 800 PK. De teams zijn vrij in het ontwerp van hun creatie. Uiteraard zijn deze pulls van deze auto’s bijzonder spectaculair om te zien. Niet zelden wordt een full pull behaald binnen de 10 seconden.

Dikwijls wordt er door de plaatselijke organisatie een standaardklasse aan de startlijst toegevoegd. Deelname in deze vrije klasse is vrij eenvoudig.
Met enkele geringe aanpassingen ten behoeve van de veiligheid kan men bijvoorbeeld met een sloopauto al meedoen. Hierdoor blijven de investeringen in deze klasse zeer bescheiden.

 

Webdesign by RETO