Trekkerdag Soest
 


We tellen af:
2845 uur (118 dagen)


Op de hoogte blijven?


van doorn soest

Historie


Power Weekend Soest wordt georganiseerd door de Stichting Trekkerdag Soest.

Al voor het 13e jaar organiseerde deze stichting de Trekkerdag Soest. Het begon als gelegenheidsclub om de dag voor de kringdag in 2004 van het Groot Gaesbeeker Gilde een leuke invulling te geven. Dit werd gedaan met trekkerbehendigheid en een optocht met oldtimer trekkers door Soest.

Die zomer erna gebeurde er niets op trekkergebied, en dat vonden we zo zonde dat we besloten hebben om onze eigen "Trekkerdag" op te gaan zetten.

Naast het terrein van Eemland Diervoeders werd een geschikte locatie gevonden. De oldtimers bleven en in plaats van trekkerbehendigheid werden heuse trekkertrek wedstrijden gehouden, nog nooit vertoond in Soest! Het werd een prachtige middag met volop trekkertrek, mooie oldtimer toertocht, kinderactiviteiten en een gezellige feesttent.

Na de eerste editie werd het al snel duidelijk: we kunnen en willen veel meer! Een nieuwe en grotere locatie werd gevonden in het weiland van Cees Blom aan de A.P. Hilhorstweg. Hier gingen we in 2006 verder met een grotere opzet. De wedstrijden werden zelfs verdeeld over 2 banen. We hadden zoveel inschrijvingen dat het anders nachtwerk zou worden.

Zo zijn we vier jaar door gegaan en de trekkerdag werd een begrip, een zaterdag vol met oldtimer trekkers, een optocht door Soest en omgeving, trekkertrek, ook sport en supersport klasses afgewisseld met spectaculaire shows, kinderspeelterrein en een gezellige feesttent.

In 2010, bij ons eerste lustrum hadden we besloten er nog een schepje boven op te doen, we pakken de vrijdagavond erbij! In samenwerking met VTN (Vereniging Truckpulling Nederland) hebben we een truckpulling avond georganiseerd. De hele avond vrachtwagens die hun krachten meten op de baan. En voor de minder geïnteresseerden was er uiteraard het natje en droogje te verkrijgen onder het genot van een gezellige drive in show.

Soest zou Soest niet zijn als we de vrijdag niet ook op 2 banen zouden rijden. De VTN heeft aan ons sinds 2011 één van de zes(!) Landelijke truckpulling avonden toe gewezen. Dit wil zeggen dat onze wedstrijd meetelt in de strijd om het Nederlandse Kampioenschap. De naam "Trekkerdag Soest" dekte inmiddels al lang niet meer de lading van het weekend. Daarom voeren we sinds die tijd de naam: Power Weekend Soest. Een alles omvattende naam voor alles wat het weekend te bieden heeft: truckpulling, oldtimertoertocht, trekkertrek, shows en een gezellige feesttent.

2018 staat in het teken van veranderingen. De opzet van het programma gaat op zijn kop. Op de vrijdag komt de ITPV hun krachten meten en dit staat ook garant voor een zelfde zoniet groter spektakel als wat u gewent was bij de trucks. Ook wordt dit jaar groots uitgepakt met een brullend optreden van Jan Smit en Papa di Grazi. Het zatedagprogramma verschuift naar de avond. Natuurlijk blijft er ook ruimte in het programma voor de lokale helden met hun tractoren over de baan te stampen, zodat zij voor een beker en roem in hun uitkomende klasse kunnen strijden. De trucks van de VTN zullen nu op zaterdagavond hun prestaties tonen. De avond zal worden afgesloten met een optreden van Jannes in de feesttent in samenwerking met RadioNL. Het is dus het vertouwde evenement in een nieuw jasje.

Stichting Trekkerdag Soest.

Cees Blom
Fabian Bohms
Johan van Logtestijn
Michèl Witkamp
Sjaak van Doorn
Harry Schimmel
Wouter Lips
Marco Spijker
Niels Schimmel
Rienk Vegter
Luuk Spijker

Webdesign by RETO